Wie regelmatig richting Ravels peddelt, heeft het misschien al gezien: tussen de fietsbrug (laguit) en de soepkom staat sinds kort een naambord “bocht van Edwin”. Lees hieronder meer over dit mysterie.

Kenners weten dat we het hier hebben over Edwin Boswegers (“he, nen Hollander? Dat zoude na effenaf nie kunne horen ze”). Al jaren peddelt hij meermaals per week tot deze plek. Precies op 5 km van de club. Elke keer dus 10 km voor het logboek, dat telt lekker gemakkelijk op. In die bocht ligt eigenlijk ook een kleine kom, maar die is zo klein dat een gemiddelde politicus er zijn kar niet in kan keren. Een goed plekje om rustig te dobberen en te genieten van de natuur, de rust en de vogeltjes.

Vaarders gebruiken eigen benamingen: het gevaer kent niemand, maar je kan wel afspreken aan de soepkom… Zo is de bocht van Edwin ook een begrip geworden. Filip Peeters en Luc Goos passeren er elk weekend 2 keer, en deze maand hebben ze het bord “officieel” in de oever geplant. Wat je verder nog over Edwin moet weten: hij maakt zijn eigen kajak volgens oude Inuit-technieken (skin on frame). Daar kan hij je uren uitleg over geven als je wil. In combinatie met zijn houten peddel glijdt hij er geruisloos mee over het kanaal.

Op een half uurtje ben je vanop de club aan de bocht van Edwin. Een half uurtje, zolang duurde ook de eeuwige roem van “den bocht van Edwin” op Wikipedia. Toen werd het verwijderd. Maar gelukkig is er nog TKC info om de mensheid te informeren over dit idyllisch plekje in de heerlijk stille Kempen.

 

overzicht nieuwsberichten