• 1
  • 3
  • 12
  • 11
  • 2
  • 13
  • 8
  • 9
  • 10

De Kempense organisatie Kempenfietst.be, had de Pink Ribonnettes Turnhout gekozen om hen financieel te ondersteunen. Op die manier kunnen de Ribbonettes hun droom waarmaken. Zij droomden hardop van een drakenboot en door Kempenfietst.be is deze droom werkelijkheid worden.

Op de eerste dag van de TKC Binkentochten gingen de Pink Ribbonettes de uitdaging aan om 500 Kilometer bij elkaar te varen. Op deze manier wilden zij hun sponsoring van Kempenfiets.be verdienen.

De Belgische kajakclubs werden gemobiliseerd om mee te komen varen. Ook vrienden en symphatisanten sloten de rangen. De 2 C-10 kano’s zaten in een mum van tijd vol.

Iedereen vaarden vanaf de club naar het sas in Rijkevorsel en terug. Deze 19 kilometer werd voor de C-10 kano’s opgedeeld in etappes van telkens 3 kilometer. Voor een niet-geoefend vaarder was deze afstand zeker haalbaar, maar toch zullen er bij zijn die de dagen nadien nog plezier zullen hebben van hun tochtje…

Meer dan 80 personen stapten onderweg een keertje in om zo de nodige kilometers te verzamelen. Nog eens een 100-tal kajakkkers deden hun duid in het zakje en vaarden de 19 kilometer met de Pink Ribbonettes mee. Met ook voor hen de nodige tussenstops uiteraard.

Het was wachten tot de laatste kano-vaarders terug aan de club waren en hun Pink Ribbon met de gevaren kilometers aan de draad hadden gehangen. Pas toen konden de officiële instanties alle vaarkilometers bij elkaar optellen.

Tijdens de vaartocht kregen de Pink Ribbonettes het nieuws dat de drakenboot vanuit Polen was aangekomen in de Club. Een mooi extraatje wat de C-10 vaarders opnieuw moed gaf om de laatste, lastige kilometers af te malen.

De vele sympathisanten stonden bij aankomst van de Pink Ribbonettes aan de kant en gaven hen een hartverwarmend ontvangst.

Na een heerlijk Kempens Buffet van Frikandellen met krieken of tomatensaus en brood, werd de officiële uitslag bekendgemaakt. Er werden 1105 kilometers gevaren! Met dit getal was het hoog tijd om het zeil van de drakenboot te halen en deze in al zijn glorie te bewonderen.

Dank aan al de mensen die het mogelijk gemaakt hebben om deze vaarstunt tot een goed einde te brengen. Dank aan Kempenfiets.be om de droom van Pink Ribbonettes Turnhout mogelijk te maken. Ook dank aan De Ronde Tafel Turnhout voor hun financiële steun.

Facebook

om toegang te krijgen tot het logboek

Onthoud mij

Sponsor

Komende evenementen

Geen evenementen