Oktober is borstkankermaand. Daarom laten we onze Pink Ribbonettes zelf aan het woord. Lees hieronder zeker door tot op het einde zodat je weet hoe je via de club borstkankerpreventie- en onderzoek kan steunen.

Een groep van ongeveer 20 vrouwen, tussen 30 en 70, gepensioneerd, aan het werk of nog aan het revalideren, uit alle hoeken van de Stille Kempen.

In het ‘normale leven’ zouden wij elkaar waarschijnlijk nooit ontmoet hebben, maar één ding hebben we gemeen. Allemaal streden we tegen borstkanker, sommigen nog maar erg recent, anderen al wat jaren geleden.

Sinds juni 2016, kan je ons elke zondag in de kajakclub vinden om er, ondertussen in onze eigen drakenboot, enkele kilometers te varen. Deze groep is ontstaan vanuit een oproep van Pink Ribbon, met de vraag om ook in België groepen Pink Ribbonettes op te richten, groepen met (ex-)borstkankerpatiënten die samen varen in een drakenboot of canadese kano. De vaarbeweging werkt als een natuurlijke lymfedrainage en is enorm goed voor het herstel. Bijkomend zorgt het samen sporten voor een positieve vibe. Onderweg met lotgenoten die allemaal graag bewegen om zo hun levenskwaliteit te verbeteren.

De groep van TKC nam, op zijn minst gezegd, een vliegende start. Al na enkele weken vonden heel wat vrouwen de weg naar de Stoktsestraat, ons project kreeg bekendheid in het ziekenhuis, revalidatiecentrum, maar ook ver daarbuiten. Serviceclubs, privesponsors, Kempenfietst en nog vele anderen, waren ons initiatief genegen en binnen het jaar waren we in staat om een eigen drakenboot te kopen.

De steun van buitenaf en ook vooral vanuit de club, waar we met open armen werden ontvangen, heeft ervoor gezorgd dat we nu, meer dan twee jaar later een mooie groep enthousiaste vrouwen zijn die ernaar uitkijken om wekelijks te gaan varen. Er wordt gelachen in de boot, er wordt met elkaar meegeleefd wanneer er iemand op controle moet, er worden ook minder leuke momenten gedeeld met elkaar en er is vooral veel steun aan elkaar.

We hebben iets belangrijk dat ons verbindt en zeker in oktober, de maand tegen borstkanker, wordt ook onze aandacht er nog extra op gevestigd. Zo worden we elk jaar uitgenodigd door Pink Ribbon op het officiële startschot van de nieuwe campagne van Pink Ribbon én namen er jaarlijks al enkele Ribbonnetjes deel aan de Dragon Race in Antwerpen.

En zo, kunnen we eigenlijk niet anders dan concluderen dat we veel meer dan één ding gemeen hebben.

Wij delen eenzelfde verleden, maar hebben ook dezelfde hoop voor de toekomst. Een toekomst waarin we nog lang gezond kunnen blijven en veel plezier kunnen hebben op en naast het water.

 

Ook dit jaar is in oktober het roze lintje van Pink Ribbon weer overal te koop. Voor 3 euro steun je acties voor preventie en opsporing van borstkanker. Verder heeft GELUKkige Fleur (de dochter van een Pink Ribbonetje) dit jaar ook weer een mooie actie voor ‘Music for Life’ en ‘Pink Ribbon’. Behalve de bekende sleutelhangers verkoopt ze nu ook lekkere warme zelfgebreide buffs en haarbanden. Kijk eens op haar webpagina en koop je favoriete buff of haarband!’ 

 

Onze Pink Ribonnettes kan je ook volgen op hun facebookpagina

 

 

 

overzicht nieuwsberichten