Kajakpolo is een sport die snelheid, behendigheid en teamwork vereist. Een kruising tussen waterpolo, rugby en kajak. Een lust voor het oog. De bal- en kajakbehendigheid, de tactische aanvallen en sprints bieden een groot spektakel gehalte. 

Een wedstrijd duurt 2 keer 10 minuten en wordt gespeeld tussen 2 teams van 5 spelers.  Scoren doe je in een doelkader dat 2 meter boven het water hangt en door de keeper verdedigd wordt met een peddel die hij/zij in de lucht houdt.  Kajakpolo is een volwaardige autonome sport geworden die niet langer een samenstelling is van andere disciplines.

Kajakpolo bij TNT (Technico Nautic Team)

Bij TNT spelen we kajakpolo zowel op competitief als recreatief niveau.  Recreatief spelen we geregeld een vriendschappelijk wedstrijdje polo.  Een eerste wedstrijdervaring kan men opdoen tijdens een propagandatoernooi, waar men het opneemt tegen andere beginnende (jeugd)ploegen.  In competitie speelt TNT met 3 ploegen die aantreden in verschillende klassen van de Belgische competitie, gaande van de 4de klasse tot 1ste  klasse. Ook neemt TNT geregeld deel aan internationale toernooien in binnen- en buitenland.

 

 

 

Kajakpolo in 5 regels:

  1. Een tegenstander die de bal heeft mag je omduwen. Dat betekent daarom niet dat er veel gezwommen wordt in een kajakpolowedstrijd, want door te eskimoteren (een techniek waarmee je de kajak terug rechtdraait) kom je heel stel terug boven water.
  2. De wedstrijd begint met een sprint naar de bal die door de scheidsrechter in het midden van het speelveld gesmeten wordt. Twee spelers varen dan zo snel mogelijk naar de bal toe wat tot spectaculaire beelden kan leiden.
  3. Verdedigers mag je wegvaren om dichter bij het doel te raken, dit lukt het best door met de top van je kajak onder een andere kajak te duiken.
  4. De bal wordt rondgepast met de hand, maar mag onderschept worden met de peddel, zolang die niet binnen handbereik komt.
  5. Een team heeft 60 seconden de tijd om een doelpoging te wagen, anders gaat de bal naar de tegenstander. Dit zorgt ervoor dat kajakpolo een heel snelle en intensieve sport is.

 

  Wens je meer informatie over deze discipline, stuur ons dan snel een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.