Dries Jaspers, kersvers verantwoordelijke 'onthaal', verrast ons elke maand met een waargebeurd tkc-toogverhaal. Tips voor een nog beter onthaal (vanuit je ervaring als nieuwkomer of oude rot) mag je doormailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze maand:

 

Krik Krak Kludde


Maart 1525…
De avondmist legt reeds haar deken over het stille kanaalwater als Liesbeth Lynvaerder besluit om nog even haar spieren los te werken met een rustige training. Immers morgen staat het grote toernooi van de Hertogen van Brabant op het programma. Ze parkeert haar trouwe paard aan de club en kleedt zich om.  
Ze heeft haar veenmossenpak net aan als ze in de verte het knarsende en krinkelende geluid hoort van een slepende ketting. Een zachte wind stijgt op en even denkt Liesbeth Lynvaerder dat ze een stem hoort fluisteren: “Kludde, Kludde, Kludde”.

Liesbeth schudt het hoofd, neemt haar kajak en vertrekt met een slagfrequentie welke net iets hoger ligt dan wat haar trainingsschema voorzien heeft. Wanneer onze atlete op haar terugweg is, komen de scherpe klanken van metaal op metaal haar weer tegemoet.  
Ze peddelt sneller en sneller naar de club. Als ze aanmeert, lijkt het alsof vanuit de vier windrichtingen tegelijk een zware stem “Kludde Kludde Kludde” buldert. Liesbeth rent gestaag het clubterrein op.              

Ze wil haar boot wegleggen als er plots vanachter de loods een gedrogt op haar schouders springt.
Het wezen, de geduchte geest Kludde  met zijn gigantische ketting om de linker enkel, klampt zich stevig aan haar vast. Liesbeth probeert zich tevergeefs los te rukken. Heel de avond en nacht door blijft Kludde op haar schouders zitten terwijl Liesbeth over het clubterrein waggelt. Bij elke stap rinkelt de ketting, bij elke pas klinkt er luid “Kludde, Kludde, Kludde”.  

Net wanneer Liesbeth van vermoeidheid inzakt en Kludde genadeloos wil toeslaan, komen Johannes Van Den Wannes  en Marcus Van De Spaarkas, welke de boten voor het toernooi komen laden, het clubterrein opgerend. Met gevaar voor eigen leven storten ze zich op Kludde.  
De kwelgeest verzet zich uit alle macht en lange tijd lijkt het erop dat onze helden het onderspit zullen delven. Echter de kansen keren wanneer Marcus door al het tumult heen een peddel kan grijpen.             

Met een welgemikte boogslag trekt hij een diepe groef in het weke lijf van Kludde. Van dit momentum maakt Johannes Van Den Wannes gebruik om op zijn beurt de ketting los te rukken en rond de hals van het monster te slaan. Kludde weert zich nog, echter zijn krachten nemen nu snel af.  
Kludde voelt dat hij dit gevecht vannacht niet zal winnen. Met een felle heupslag werpt hij Johannes van zich af. Johannes valt zwaar tegen Marcus aan welke nog een onbedoelde slag incasseert van de ketting die Johannes weet vast te houden . Ontdaan van de reddingsbrigade en zo vlug als zijn ranzige benen hem kunnen dragen, vlucht Kludde weg in het mistige ruige bos.
 

Liesbeth, Johannes en Marcus liggen allen buiten adem op hun rug als de eerste zonnestralen doorbreken. Het toernooi van de Hertogen van Brabant kan hen gestolen worden. Ze zijn blij deze beproeving overleeft te hebben. Om Kludde in de toekomst te slim af te zijn, maken ze  de afspraak om vanaf nu de club af sluiten met Kludde’s ketting, ook al is het maar voor even!  

De leuze KRIK KRAK KLUDDE zal nog jaren aan de muur van de  club hangen,  zoals Kludde’s ketting tot op vandaag onze toegangspoort beschermt van alle onheil!   
 
Dus beste kajakbroeders en zusters, heb je een eigen boot op de club, dan heb je ook een sleutel en dien je telkens alles af te sluiten als je vertrekt. Ben je wel lid, maar heb je nog geen eigen boot, dan kan je tijdens clubmomenten (zoals op woensdagavond, of tijdens  “rodekaartactiviteiten”) gebruik maken van clubboten. Buiten de clubmomenten mag je niet varen met clubmateriaal, maar kan je mits expliciete toelating van de booteigenaar wel met zijn/haar boot varen.

En altijd: Krik Krak Kludde hé!