Deze maand een spannend verhaal van Dries Jaspers. Niet uit de oude doos, maar live uit #2118.

Benieuwd hoe de vaart er dan uit ziet...als die er dan nog is?

Kajakkornuiten...

“Ongelooflijk” zou een zekere Eddy Wally gezegd hebben, deze maand heb ik zowaar profetische woorden voor u.

Een verhaal uit de toekomst...

 

#2118

De aarde is een vijandige omgeving geworden voor mens en dier. Enkel zwaar beschermd kan men nog buiten komen.

Alle planten zijn afgestorven op één boom na en laat die nu net aan onze club staan...

Paul Hen3x zoeft met zijn levitatieboard richting de clublokalen. Via de irisscan opent hij eventjes het krachtveld welke de biosfeer van onze club beheert. Paul geniet zichtbaar van De Laatste Boom welke onder onze koepel staat.

Hij laadt zijn zuurstof bij, verwisselt snel nog de anti-stralingsjas en neemt zijn kano “ Cleaner 356”.

Een nieuwe expeditie om het toxische kanaal te ontdoen van afval en straling verlaat onze steiger. Behendig stuurt Paul Hen3x de kano langsheen dobberende vaten nucleair afval. Met zijn grijper laadt hij zo veel mogelijk rommel in de kano. Al bij de eerste brug zit de kano vol met giftige herinneringen aan een tijd waarin men dacht dat alles wel vanzelf goed ging komen...

Paul ledigt de kano bij elke brug en stuurt via zijn telepathische interface een berichtje naar de Intergalactische Ophaaldienst Kanaal welke het afval dan vervoeren naar de grote kernfusiereactor.

Net in het midden van zijn zuurstofvoorraad keert hij zijn kano terug richting de club. Zijn geigerteller meet waarden waarvan zelfs Paul gaat zweten. Zijn anti-stralingsjas heeft het duidelijk moeilijk om alle gammastralen af te weren.

Paul peddelt stevig door als hij in de verte het geruststellende krachtveld van de club ziet verschijnen boven de ruïnes van Turn Out. Echter als hij zijn bionische ogen bijstelt ziet hij rimpelingen in het krachtveld. Iets verstoort duidelijk onze clubdome.

Paul peddelt nu zo snel naar de club dat zijn vizier helemaal aanslaat van het zweet dat verdampt. Zijn zicht vertroebelt en sturen wordt moeilijker. De kano schampt tegen sputterende toxische tonnen en vaart over schrapende stukken drijvende brol. Met veel moeite en nog weinig zuurstof in zijn fles weet Paul onze steiger te bereiken.

Echter als onze eco-warrior onze eigen biosfeer binnen wandelt, ziet hij dat dit laatste stukje ecologische zuiverheid ook aangetast is. Her en der liggen niet afbreekbare flesjes op de grond, een eenzame badsloef is zijn maatje kwijt en iemand douchte met een shampoo verreikt met microplastics. Ook heeft er iemand, allicht goedbedoeld, zijn halve huishouden gestockeerd vanuit het idee dat de club er misschien nog wel iets mee is.

Dit alles is ons eigen bio-systeem teveel geworden.

Het krachtscherm implodeert en De Laatste Boom wordt onmiddellijk verschroeid door de immense straling...

 

#niksnimeer

Als TKC-lid heb je ook je handtekening gezet onder een charter met Natuurpunt waarbij zorgdragen voor het milieu een speerpunt is van de kajaksport. We willen er dan ook nog eens op hameren om afval zoveel mogelijk te vermijden. Heb je toch afval, doe het dan in de juiste vuilbak of neem het terug mee naar huis.

Gebruik biologisch afbreekbare zeep als je bij ons een douche neemt. Je bent even proper na 5 minuten als na een half uur douchen, wees spaarzaam met (warm)water. Ook spullen waarvan je denkt, “ik heb ze niet meer nodig maar misschien kan de club ze gebruiken”, horen zonder uitdrukkelijke toestemming van het bestuur, niet op onze terreinen. Draag zorg voor de natuur en dan kunnen we in 2118 hopelijk nog langsheen ons mooie kanaal peddelen!