Lezing uit het stilaan legendarisch boek van onze huisevangelist Dries.

In den beginnen was er niets…

Echter op de eerste dag schiep VKKF de TKC’er, een bijzonder exemplaar van de Homo Kajakus: Kempisch, goed gezind, levensgenieter, sportief en geëngageerd. Deze kajakkers verzamelden allen aan de Stoksestaat te Turnhout… VKKF zag dat zij een fijne kajakclub had gemaakt.

Op de tweede dag schiep VKKF de TKC-lijn. Een competitieve discipline waarbij in snelle smalle lange boten (relatief) korte afstanden om ter snelste moet worden afgelegd. Deze discipline vindt plaats in binnen- en buitenland. Ook vergt het veel training en een goed evenwicht in die smalle speren is essentieel. Het VKKF keek naar deze creatie en zag dat het goed was.

De derde dag breekt aan en VKKF ziet dat er nog wat ontbreekt bij TKC. VKKF spreekt de heilige woorden: gij zult polo organiseren. En zowaar verschillende TKC-poloploegen zien het levenslicht. Kajakpolo kan omschreven worden als waterpolo met kajaks, al lijkt het voor de toeschouwer soms meer op kajakrugby…
Een stevig stel spieren, de nodige eskimoteer- en balvaardigheid wordt tijdens intensieve trainingen gekweekt. Er zijn verschillende ploegen naar gelang leeftijd en niveau. De meeste wedstrijden zijn in het binnenland. VKKF is verheugd met zoveel gespetter op het water en maakt zich op voor de volgende dag.

Bij het ochtendgloren van dag vier bekijkt VKKF haar TKC afdeling nog eens goed en beseft dat zij de TKCtoervaarders nog moet maken. Deze toervaarders gaan zoals de naam het zegt geregeld al eens ergens een toertje varen. Vaak vertoeven ze in hun zeekajaks ( hoewel het slechts af en toe op zee te doen is) op rivieren of kanalen in de prachtige natuur. Niet zelden wordt het sportieve met het gastronomische gemengd. Er is geen competitie al durft er soms al wel eens een TKC’er een eindspurt inzetten. VKKF glimlacht vanachter een wolkje een stuurt een zonnestraal richting de toervaarders.

Echter de vijfde dag beseft VKKF dat er naast stilstaand of zacht stromend water ook heel wat wildwater in de wereld is. Korte stevige boefboten en dito peddels, TKC’ers voorzien van zwemvest, helm en een gezonde dosis durf en adrenaline worden klaargestoomd om regelmatig Belgische, Duitse en Franse waters te
trotseren. Ook het onder de knie krijgen van eskimoteren, traverseren en opkanten behoren tot hun standaard lessenpakket. Ietwat bevreesd kijkt VKKF toe op zoveel acrobatie.

Op de zesde dag begrijpt VKKF dat ook TKC’ers welke geconfronteerd worden met (de gevolgen van) borstkanker hun baat hebben bij de kajaksport. In een grote drakenboot varen zij hun toertjes op het kanaal. Het samenzijn, het delen van ervaringen en de sportieve inspanning doet hen goed. VKKF is gelukkig met de
combinatie van sport en menselijke warmte.

En op de laatste dag dacht VKKF er aan om eens te komen BBQ’en, quizzen, muziek maken, pintjes drinken, lachen en misschien tussendoor nog een initiatie hier en daar mee te pikken.

Kortom TKC is de volmaakte schepping van het VKKF.

Iedereen met een hart voor de kajaksport vindt er zijn gading.
Wil je meer info over één van onze disciplines aarzel dan niet om met ons contact op te nemen!