Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de roeibeweging een natuurlijke vorm van lymfedrainage is en dus heel gezond voor (ex) borstkankerpatiënten.

Maar samen sporten in een groep met lotgenoten is ook een steun én een statement naar de buitenwereld toe dat zij sterk zijn en niet bij de pakken blijven zitten.

Sinds juni 2016 varen de Pink Ribbonettes Turnhout onder het peterschap van Pink Ribbon en in samenwerking met onze club op het kanaal in Turnhout.

De Pink Ribbonettes is een afdeling/discipline in onze club. Zij laten hun drakenboot elke zondagvoormiddag te water en onder begeleiding van ervaren stuurvrouwen of -mannen maken zij van aan de club een tocht richting Ravels of Beerse.

Je herkent ze zeker aan hun roze outfit.

Het drakenboot varen voor (ex)borstkankerpatiënten bestaat al sinds 1996 en is wereldwijd verspreid.   Pink Ribbon België nam in 2015 het initiatief om met een aantal Belgische vrouwen in Venetië (Italië) kennis te maken met deze sport.

Pink Ribbon is een belangenvereniging die zich inzet voor de bestrijding van borstkanker door preventie en opsporing aan te moedigen.

Je kan hen ook volgen op hun facebookpagina.

 

Meer info:

Hilde      0499/72 07 12

Carine    0486/07 19 85

 

 

De Pink Ribbonettes varen met de steun van Hartvrouwe Turnhout